JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech tvärnitar
Kontraktstillverkaren Partnertech gick idag ut med en vinstvarning för fjärde kvartalet i fjol. Företaget ser en kraftig inbromsning under fjärde kvartalet och kommer att gå med förlust. Hur stor är än så länge oklart.
– December månad med mycket kraftiga svängningar inom flera marknadsområden visar att vi fortfarande har arbete kvar att göra för att öka vår flexibilitet då vi inte hann anpassa våra resurser snabbt nog. Vi arbetar för tillfället intensivt med industrialisering och produktionsökning för de nya affärer vi tagit under den senaste tiden men alla dessa kommer inte att realiseras fullt ut under första kvartalet, säger företagets vd och koncernchef Leif Thorwaldsson i dagens pressmeddelande.

Där står: "Förskjutna eller kraftigt neddragna volymer hos ett antal kunder sent i det fjärde kvartalet gör att Partnertech kommer att redovisa en volymnedgång i kvartalet om cirka 15 procent i lokala valutor och jämförbara enheter jämfört med samma period 2011, vilket är lägre än förväntat. Samtidigt påverkas resultatet negativt av kostnader för anpassning av verksamheten i våra nordiska enheter”.

Företaget räknar dock med att göra ett positivt resultat för 2012 på 20 till 25 miljoner kronor.

För att bromsa förlusterna har Partnertech dragit igång ett åtgärdsprogram. I Norge har företaget träffat en överenskommelse med fastighetsägaren om att lämna två av tre fabrikslokaler och beslut har fattats om att omlokalisera enheten i Vellinge till mer kostnadseffektiva lokaler i Malmö.

Även huvudkontoret, som de senaste fyra åren funnits i anslutning till fabriken i Vellinge kommer att flytta till Malmö.

Samtidigt sker personalneddragningar på flertalet enheter förutom i lågkostnadsländer där antalet anställda ökar.

Den kompletta rapporten för fjärde kvartalet kommer först den 13 februari.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)