JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nyckelpersoner till Tritechs nysatsning
I februari startade inbyggnadskonsulten Tritech ett nytt affärsområde för nyckelfärdig lösningar baserade på standardiserade inbyggnadskort. Nu är det klart att företaget rekryterat Jörgen Carlsson och Patrik Björklund för att få fart på verksamheten.
– Det känns som att vara tillbaka på mammas gata, säger Jörgen Carlsson till Elektroniktidningen.

Han arbetade länge på embeddedspecialisterna Memstore och Data Respons men har de senaste åren varit vd på hybriddistributören Rotakorn.

Nu blir han vd och delägare i Tritech Solutions medan Patrik Björklund går in som delägare och försäljningsdirektör. Han kommer närmast från inbyggnadsleverantören Hectronic där han varit försäljnings- och marknadschef. Han har även haft arbetat på Arrow och Berendsen.

Elektroniktidnigen rankade nyligen Tritech som elfte största embeddedkonsulten i Sveriges (länk).

Företaget utvecklar sedan många år lösningar och produkter från komponentnivå men vill bredda verksamheten med systemlösningar där man använder standardplattformar (COTS) från två, tre nyckelleverantörer. Exakt vilka leverantörer det handlar om är ännu inte klart.

– Det dröjer en till två månader innan vi kan berätta det, säger Jörgen Carlsson.

Plattformarna kompletteras med applikationsspecifik hårdvara, mjukvara och mekanik till en komplett lösning.

– Det är få som har den ingenjörskapaciteten som Tritech har för att göra den här typen av jobb.

Tritech har sedan många år samarbete med ett par kontraktstillverkare och kan därför erbjuda tillverkning i Sverige eller i ett lågkostnadsland.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)