JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nio kort på samma kort – knäck ut det du behöver

Invector Sweet Pea Sensor KitNio kort på samma kort – knäck ut det du behöver

Ett enda kretskort uppdelat i nio moduler som vart och ett kan brytas av och användas separat. Låter det som en bra idé? Då kan du hjälpa konsulten–distributören Electronic Sweet Peas i Tomelilla att förverkliga den. Poängen med konstruktionen är att den blir billigare än att tillverka de nio korten separat.
Kortet mäter 103 x 67 mm och är uppdelat i nio lösbrytbara moduler:
  1. Accelerometern ADXL345
  2. Mikrofoningång
  3. Fukt- och temperatursensorn DHT22
  4. Ljussensorn TEMT6000
  5. Halleffektsensorn A1301
  6. Barometer- och temperatursensorn BMP085
  7. Åtta kanalers nivåbyte mellan fem och 3,3 volt, dubbelriktat.
  8. En 12-bitars PWM-generator med 16 kanaler
  9. Åtta kanalers I2C-portexpander
– Det är också ganska smidigt att kunna bryta av moduler allteftersom du behöver dem och kunna spara resten lättåtkomliga, skriver Sweet Peas.

Företagets andra goda idé är finansieringen av framtagningen, det är du som betalar. Företaget har vänt sig till organisationen Indiegogo och där kan du läsa allt om projektet och signa upp dig för att finansiera kortet i belopp mellan en och 639 dollar.

För en dollar får du i retur ett varmt tack, och för 639 dollar plus frakt får du inte mindre tio stycken Sweet Peas Sensor Kits, som kretskortet heter.

Detta brytbrödskort kan exempelvis vara intressant för skolor och hobbyister. Men även för professionell prototyputveckling, tycker Sweet Peas.

Korten är kompatibla med både Arduino och Raspberry Pi. Detta åstadkoms via ett enkelt gränssnitt som Sweet Peas tagit fram specifikt för projektet – tio ben för strömförsörjning, I2C, SPI och lite IO.

– Enkelt, men det behövs inte mer för de funktioner som finns på det här kortet, skriver Sweet Peas.

Finansieringsprojektet har pågått i två veckor och pågår i två veckor till. Det har i skrivande stund dragit in 1140 dollar av målet på 4000 dollar.

Leveransdatum är egentligen satt till jul, men korttillverkaren har just bestämt sig för att sponsra en provserie, vilket betyder att leveranserna i allra bästa fall kan inledas redan i oktober.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)