JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Minimal Java stöder Microchips 32-bitare

Efter ett projekt tillsammans med Microchip annonserar franska MicroEJ att dess Javaplattform Vee stöder Microchips styrkretsfamilj SAM E7.

Vee (Virtual Execution Environment) blev Microchips val som plattform för en industriell IoT-gateway, som de två företagen därefter utvecklade tillsammans. Som sidoprodukt av det projektet finns nu stöd för Javaplattformen Vee på Microchips ARM Cortex M7-familj SAM E7.

Vee är en Javaplattform, som Android, fast för små styrkretsar med några hundra kilobyte minne och boottider på millisekunder istället för kraftfulla approcessorer med tiotals megabyte och boottider på sekunder. MicroEJ kallar Vee för ”Androids lillebror”.

Liksom i Android finns separation och säkerhet mellan apparna som laddas i Vee plus att det finns stöd för uppgradering i fält. Det finns till och med en app-butik för Vee, kallad Forge, som säkerhetsgranskar appar innan de laddas över.

Vee stöder sedan tidigare Microchipfamiljerna SAMA5, AT91, UC3, och AP7. Vee stöder även ett flertal 32-bitars-kretsfamiljer från bland annat ST, NXP, Renesas, Aurix, Broadcom, Espressif, TI och Ikanos. I den samlingen finns diverse Cortex-kretsar från M0 till A9, Tricore, AVR, PowerPC, MIPS32, ARM7, ARM9 och Pentium. 

Företaget MicroEJ hette IS2T fram till 2016.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)