JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Räknar med parasiter

Verktygsleverantören Cadence lanserade nyligen två nya hjälpmedel för kretsverifiering. Nykomlingarna, som döpts till Vampire RCX och Concice, är avsedda för fysisk verifiering av riktigt stora kretsar med många miljoner transistorer.

Vampire RCX extraherar - gör beräkningar på - kretsens alla parasitkapacitanser och -resistanser. Dessa parasitvärden är nyckeln till alla analyser av den färdiga kretsens timing och signalintegritet. Åtminstone om kretsen tillverkas i processer finare än 0,5 μm. Extraheringen sägs gå fort, en krets med 10 miljoner grindar tar exempelvis mindre än tolv timmar att extrahera fullständigt.

Haken är att man riskerar att dränkas i data. Det är här Concice kommer in i bilden. Detta hjälpmedel minskar datamängden rejält med hjälp av RC-reducering och sedan återstår i bästa fall enbart tio procent av den ursprungliga datamängden. Trots det försämras noggrannheten marginellt, cirka en procent, enligt Cadence.

Nytillskotten, som båda är Unixbaserade, har täta kopplingar till företagets övriga verifieringserbjudanden Vampire och Dracula.

Vampire RCX är en självständig produkt och kostar runt 1 200 000 kronor. Concice, som är ett tillägg till Vampire eller Dracula kostar runt 280 000 kronor.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)