JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pentium III redo för inbyggnad

Processortillverkaren Intel har kommit med Pentium III-processorer avsedda för inbyggda tilllämpningar.


Smarta nätverksprylar, infrastruktur för kommunikation, bankomater och industridatorer är fokus för Intels nysläppta Pentium III-processorer.

Att inbyggda system har blivit allt viktigare bekräftas nu av denna nya produktfamilj från Intel, som inkluderar hård- och programvarubyggblock optimerade för inbyggda tillämpningar baserade på Pentium III-arkitekturen.

Den nya familjen inkluderar en Pentium III-processor som klockas med 600 MHz, och två lågeffektsprocessorer som klockas med 400 MHz respektive 500 MHz. Alla tre processorer innehåller 256 Kbyte nivå-två cache. För att minimera ytan som kretsarna upptar har In-tel använt flipchipteknik, där de okapslade kretsarna förbinds direkt på substratet.

Familjen består också av flera utvecklingskit, bland annat ett paket för utveckling av lågeffektsmoduler baserade på Pentium III. Intel erbjuder dessutom ett programvarubibliotek för konfigurering av processorn.

Intel presenterar samtidigt en ny industrigrupp bestående av företag som redan har utvecklat produkter baserade på den nya processorfamiljen. Stödgruppen, som heter Applied Computing Platform Providers, inkluderar Advantech, Force Computers, Motorola, Radisys och Ziatech.

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)