JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dubbelantenn ger status på kontoret?

Nej, det gick inte att pressa in två antenner i samma skal den här gången. Men till den andra generationen tvåbandstelefoner ska det gå, lovar Dick Larsson, produktchef på Telia.

- Man provade på ett tidigt stadium att ha båda antennerna i ett skal, men det gick inte. Telefonen känner av var trettionde sekund om det finns Dect-täckning och då blev det någon störning, säger Telias Dick Larsson.

Den kombinerade GSM/Dect-telefonen har tagits fram av Telia och Ericsson och är enligt Telia den första i världen. Dick Larsson har goda förhoppningar om att den kommer att tillverkas också i en andra generation, kanske om ett år, men innan Telia bestämmer sig vill man se hur stor efterfrågan är på de 10 000 telefoner som nu når marknaden.

Till nästa version ska antennen rymmas i en stubbe, lovar Dick Larsson som också säger att telefonen kommer att bli mindre. I dag rymmer den hela fyra kretskort - ett för GSM, ett för Dect, ett för samordningen och ett för knappar och display, men till nästa gång borde allt gå att få in på två kort.

Telefonen säljs för 13 090 kronor. Det höga priset beror enligt Larsson på att serien är så liten och att så mycket är handbyggt. Till målgruppen hör servicetekniker och andra yrkesgrupper som springer mycket mellan kontoret och andra platser.

Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)