JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggnadscentrum lockar realtidsföretag

Den nationella storsatsningen på ett kompetenscentrum för inbyggda system i Västerås har börjat ge frukt. En månad efter starten har det första företaget för inbyggda system bildats.


Affärsidén för det nystartade företaget Embedded Knowledge i Västerås teknikby är att utveckla inbyggda system som utnyttja Microsofts realtidsoperativsystem Windows CE. Huvudsakligen kommer företaget att erbjuda stöd för företag som vill porta ett inbyggt system till Windows CE.

Embedded Knowledge skall utveckla nödvändiga drivrutiner för hårdvaran och hjälpa till med konfigurering av systemet. Företaget kommer så småningom även att erbjuda kompletta lösningar för system baserade på Windows CE.

Idag har Embedded Knowledge endast två anställda. Företaget skall ingå i Microsofts partnerprogram, System Integrator, vilket innebär att svenska företag som visar intresse för Windows CE i framtiden kommer att hänvisas till Embedded Knowledge.

Och det faktum att den nylanserade betaversionen av Windows CE 3.0 är mycket snabbare än sin företrädare har bidragit till ökad efterfrågan för detta realtidsoperativsystem i tidskritiska tillämpningar.

Susan Kelly

www.canit.se/~mila/

www.microsoft.com/windowsce/

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)