JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor lovar färre falska timinglarm

Verktygsleverantören Mentor Graphics presenterar en ny version av Tau, ett verktyg för att verifiera timing på kretskort.

Nu hoppas företaget att kretskortskonstruktörer äntligen ska anamma statisk timinganalys.



Verktyg för timinganalys av kretskort har visserligen funnits på marknaden en tid, men de har hittills inte fått något riktigt genomslag. Mentor ser flera skäl till det:

Komponentmodellerna har varit ett problem. Vem ska till exempel tillhandahålla modellerna? Dessutom har statiska analysverktyg rapporterat mängder av falska varningar, säger Bo Janfalk på Mentor Graphics svenska kontor.

Falska varningar innebär att verktyget larmar trots att det egentligen inte finns något timingproblem. Blir falsklarmen för många riskerar de verkliga problemen att drunkna i informationsflödet.

Dessa problem anser sig Mentor dock råda bot på med den nya Tauversionen med slutsiffra 2.0. Företaget tar också krafttag vad gäller modellering. Konstruktören får gratis tillgång till ett bibliotek med modeller av exempelvis processorer, minnen och bussprotokoll.



Kan skapa alla modeller


Tau innehåller dessutom funktioner för att skapa egna modeller, och om man så vill kan Mentor skapa alla modeller man behöver för sin konstruktion. Två veckor tar det och priset är 3 000 dollar.

Även de falska varningarna ska snart vara ett minne blott. Verktyget tar hänsyn till bussens symboliska beteende och förstår beroenden mellan olika signaler, säger Bo Janfalk.

Han berättar att han ser ett stort intresse av den här typen av hjälpmedel, som ju kan minska behovet av att testa prototyper i labb.

Man behöver inte konstruera 400 MHz moderkort för att ha nytta av det här verktyget, säger han.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)