JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Britter gör FPGA-block för Atmel

Atmel-baserade FPGA- konstruktioner ska göras på ett brittiskt företag, som även planerar att agera mäklare av IP-block på FPGA-området.


Brittiska CRL blir Atmels europeiska konstruktionscentrum för FPGA. CRL, Central Research Labs, tidigare knutet till Thorn, kommer att göra konstruktioner baserade på Atmels AT40K och AT6000 FPGA men även utveckla egna IP-block för användning i andra konstruktioner, främst inom digital signalbehandling.

CRL har arbetat på FPGA-området under ett tiotal år och har sedan en tid aktivt sökt en partner på området. Att det blev just Atmel beror enligt CRLs chef för affärsutveckling, Julian Nolan, på att Atmels arkitektur lämpar sig väl för tillämpningar inom just digital signalbehandling, ett område som CRL särskilt inriktat sig på.

CRL kommer att utnyttja Atmels FPGA-arkitektur för att bland annat bygga en FFT- (fast Fourier transform)-modul som ska användas som en hjälpprocessor för DSP- ändamål.



Får FPGA-kompetens


Samarbetet ger Atmel främst snabbt tillgång till ytterligare resurser på konstruktionsområdet. CRL säger sig ha en grupp med ett tiotal konstruktörer redo att omgående börja arbeta med Atmel-baserade konstruktioner.

Företaget håller dessutom på att rekrytera ytterligare FPGA-konstruktörer. CRL kommer även att fungera som en slags mäklare av IP-block inom FPGA-området. Företaget planerar att kontakta företag som utvecklat FPGA-konstruktioner, som CRL eventuellt kan marknadsföra hos andra användare.

CRL kommer sedan, i de fall man på detta vis förmedlar användningen av ett IP- block, att betala royalty-avgifter till ägarna av IP-blocken.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)