JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Proffsig Pentiumkurs på webben

Nyfiken på Pentiumprocessorn? Då är Intels utbildning på Internet värt ett besök.


Intel utnyttjar verkligen Internets möjligheter i webbkursen Pentium Processor Architecture for Embedded Design.

Kursdeltagarna kan stega igenom kursen i sin egen takt, diskutera i chatgrupper och sända frågor via e-post till en livs levande handledare. Rörlig grafik visar exempelvis varför superskalära arkitekturer är snabbare än skalära, och man kan enkelt hoppa fram och tillbaka mellan olika kursmoment med hjälp av en tydlig översikt.



Lyssna eller läs


Ljudeffekter erbjuds också - webbstudenten får lyssna till lärare som reder ut begreppen. Kravet är att man har ljudkort, högtalare och programvaran Realplayer 3.0 eller högre. Annars finns det utskrifter att läsa istället.

Allt är gratis, det enda som krävs är att man registrerar sig, vilket går relativt smärtfritt även om en och annan obligatorisk klickning känns lite omotiverad.

Kursen ger en introduktion till den klassiska Pentiumprocessorns arkitektur, alltså den ursprungliga Pentiumversioner utan MMX. Man kanske inte direkt är processorguru efter den timme det tar att gå kursen, men man har säkert snappat grunderna inom superskalära arkitekturer och Pentiums flyttalsenhet, bussgränssnitt och cacheminnet. Vill man testa sina nya kunskaper kan man fylla i något av de frågeformulär som finns för vissa kursmoment.

Intel vänder sig i första hand till konstruktörer av produkter med inbyggnadsprocessorer, Pentium får man förmoda, men även andra processorintresserade kan ha nytta av informationen.

Kursen har utvecklats av Intel men tillhandahålls av Digitalthink, ett företag som specialiserat sig just på Internetbaserad utbildning. Adressen är http://developer.intel. com/design/intarch/training.htm.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)