JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bejoken köper in sig i Norge

Komponentdistributören Bejoken har köpt in sig i den norska kollegan Link Electronics, ett företag med fem anställda och en omsättning kring 9 miljoner kronor.


- Vi tror att vårt koncept kan tillföra den norska marknaden något nytt, säger Bejokens vd Kjell Ekholm.

- Vi jobbar på vårt eget sätt där målet är att varje kund ska bli helkund, det vill säga att vi ska stå för leverans av allt kunden behöver i komponentväg.

Bejoken säljer både via katalog och med hjälp av säljare. Katalogen har tagits fram i en norsk variant, med grönt omslag i stället för den svenska med blått. Den norska varianten håller nu på att distribueras till den norska industrin.

- För att vi ska lyckas etablera vårt koncept i Norge krävs samarbete med norrmän. Att gå in själv och starta från noll var aldrig något alternativ, säger Ekholm.

- Att vi valt just Link som samarbetspartner beror främst på deras stora erfarenhet. Links vd, Sverre Bakke, känner dessutom väl till den svenska marknaden.

Till en början äger man endast en liten post i Link, men det finns en option på att köpa en större del. Ekholm vill inte avslöja några siffror, men säger att majoritetsägande inte är aktuellt.

- Om det här slår väl ut kommer Links omsättning att fördubblas på två-tre år, säger han.

Bejoken har vuxit kraftigt de senaste åren och kommer att växa än mer framöver. Förra året omsatte man 75 miljoner kronor, i år är budgeten runt 90 miljoner och nästa år ska företaget komma över 100-miljonersvallen, enligt Ekholm.

Han tror inte att expansionen blir något problem. Man har ett stort lager i egna lokaler på egen tomt i Malmö, och god intern logistik, säger han.

I höst ska Bejoken lansera sin katalog på Internet. Nästa steg är att etablera ett samarbete med någon partner i Danmark, vilket beräknas ske senast inom ett år. Därefter står Tyskland på tur.

- För oss i Malmö ligger Tyskland närmare än Finland. Vi tror att Öresund blir en stark region i Europa. EU och Öresundsbron innebär stora möjligheter för oss, säger Ekholm.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)