JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xilinx ökar takten

Kretsleverantören Xilinx har presenterat en ny version av sina konstruktionsverktyg.


(Elektroniktidningen, Paris)

- För första gången kan vi erbjuda en total lösning som hanterar alla våra nuvarande kretsfamiljer plus framtida produkter, säger Giles Peckham som är europeisk marknadschef för Xilinx programvara.

Företaget lanserade nyligen nya versioner, med beteckning 1.4, av de två utvecklingsserierna Alliance Series och Foundation Series såväl som plattformen Xactstep M, eller M1.4 som den numera kallas.

Programvaran stöder alltså även nylanserade kretsfamiljer som Spartan och Virtex.

Kompileringshastigheten sägs vara mellan 70 och 85 procent högre, samtidigt som klockfrekvensen hos den programmerbara kretsen skruvas upp med 25 procent jämfört med tidigare verktygsversioner. Förbättringarna förklaras främst av effektivare algoritmer för placering och ledningsdragning.



Fullt simuleringsstöd


Allianceserien, som bygger på kopplingar till hjälpmedel från marknadens verktygsleverantörer, stöder numera fullt ut simulering i VHDL såväl som Verilog. Funktionen Turns Engine, som tidigare fick köpas separat, ingår också. Den gör att ett antal placerings- och ledningsdragningskörningar kan spridas på ett nätverk av Unixstationer.

Den största nyheten för Xilinx utvecklingsflöde Foundation är att det numera innehåller syntesverktyget FPGA Express från Synopsys.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)