JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Magi genererar tester automatiskt

Automatisk testgenerering för nät med passiva komponenter och i bästa fall en halverad testtid är de största nyheterna i tredje generationen av Hewlett-Packards korttestare 3070.


- Användaren kan se var testaren spenderar mest tid och sedan optimera programmet. Dessutom har vi gjort om hårdvaran, förklarar Anders Johansson på HP i Sverige.

Den andra stora nyheten går under beteckningen Magictest. Det är en metod för att automatiskt generera tester för nät av passiva komponenter med begränsad nodaccess.

- Programmet tittar på hela kortet, ser var det finns access och identifierar analoga kluster. Sedan genereras ett test som om man hade hundraprocentig nodaccess.

Det låter lite som magi men bygger på att alla passiva komponenter är kända och att det finns modeller för dem. I programmeringsskedet genereras en förväntad respons för klustret som sedan används som referens under själva testen. Man kan ha en eller flera stimuli och upp till 250 passiva komponenter i klustret.

Beroende på hur klustret ser ut och vilka stimuli som används kan testet avslöja vilken komponent som faller ur ramen.

- Men metoden kan också användas offensivt. Den identifierar noder där man har alternativ och man kan då välja bort de sköra probarna på 50 mil, säger Anders Johansson.

Alla äldre 3070-system kan uppgraderas till version tre.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)