JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons köp av ACC lämnar mer att önska

Ericssons köp av ACC är en tvåmiljarders satsning på Internetaccess. Det är inte tillräckligt, menar experter inom Telia.


Det amerikanska företaget Advanced Computer Communication säljer accessnätsprodukter och Ericsson anger att ACC är en av de ledande tillverkarna på området.

- ACC blir nyckeln i Ericssons strategi att komma in och ta andelar på accessnätsmarknaden, säger Michael Thurk, chef för datakomnät och IP-tjänster på Ericsson Infokom i Ericssons tidning Kontakten.

Ericsson och ACC har tidigare samarbetat om att anpassa ACCs routrar till AXE. ACC har en installerad bas om cirka 100 000 fjärraccessinstallationer efter sju års verksamhet.

Ericsson har en längre tid deklarerat att företag skall köpas för att snabbt öppna dörren till Internetmarknaden.

Experter inom Telia är dock frågande inför värdet av ACC, som är ett mindre företag i branschen. Skall Ericsson bli en verkligt tung leverantör av IP- produkter behövs mer omfattande allianser eller uppköp av större dataföretag. Nyligen köpte Ericssons konkurrent Nortel Bay Networks för cirka 70 miljarder kronor. Amerikansk affärspress spekulerar nu om vem som kommer att köpa Ascend.

GA

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)