JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH expanderar kraftigt i Kista

Akademiska Hus i Stockholm har köpt IBM Forum i Kista. Därmed kan KTH och Stockholms Universitet förverkliga sina expansionsplaner utan risk för platsbrist.


Klart är att KTH och Stockholms Universitet tillsammans skall hyra 22 000 kvm i IBM Forum för det gemensamma IT-Universitet som etablerades i somras.

Idag finns 3 000 studerande i Kista. Förhoppningen är att den siffran skall vara dubblerad, kanske till och med uppe i 8 000 om fem år. Även antalet lärare, forskare och forskarstuderande väntas växa kraftigt under samma tidsperiod, från dagens 400 till uppemot 1 000 stycken.

Mot bakgrund av detta inser man att nya lokaler legat högt på IT-universitets agenda. Tanken är att KTH skall dra igång sin nya civilingenjörsutbildning i informationsteknik i de nya lokalerna redan nästa höst. Samtidigt skall alla Stockholms Universitets data- och systemvetenskapliga utbildningar vara inhysta där till höstterminen 2001. Till IBM Forum flyttar institutionerna för Teleinformatik samt Data- och systemvetenskap, medan Ingenjörsskolan och institutionen för Elektronik - som också ingår i IT-universitetet - blir kvar i Electrum.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)