JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LSI Logic startar designcenter i Stockholm

Mint Technology, ägt av LSI Logic, har startat ett centrum för asicdesign i Stockholm. Ambitionen är att växa till ett tiotal personer.
Det senaste tillskottet bland svenska konsultbolag inom asicdesign heter Mint Technology, ett dotterbolag till asicjätten LSI Logic. Verksamheten har precis kommit igång i LSIs lokaler, och bland det första man gör är att försöka rekrytera fler medarbetare. Idag är man två personer, men det räcker inte för att hinna med det kunderna begär.

- På sikt hoppas vi bli något tiotal personer, säger projektledaren Mats Löfling.

Hur snabbt verksamheten växer hänger i stor utsträckning på vilka människor man lyckas rekrytera. Enligt Löfling tänker man inte ta in nyutexaminerade civilingenjörer i första omgången, men det kan bli aktuellt senare. Att ta in underkonsulter är inte heller aktuellt.

- Vi hoppas hitta den kompetens vi söker, men självklart är vi medvetna om den kärva tillgången, säger Löfling.

Mint var från början ett fristående konsultbolag, som köptes av LSI för några år sedan. Då fanns man enbart i USA, men numera har man expanderat till Europa och har med Stockholm inräknat fem kontor här med totalt ett trettiotal anställda konsulter. För kundprojekten lånar man ofta folk från de andra kontoren, liksom ibland även från USA-bolagen.

Man har stor kompetensen inom asicarkitekturer och systemarbete, men man gör även en hel del traditionell funktionell verifiering.

- Stockholmskontoret kommer att fokusera på funktionell design och implementering, säger Löfling.

Ett uttalat syfte är förstås att erbjuda LSIs asickunder ökat stöd. Men man behöver inte vara LSI-kund för att anlita Mint.

- Men vi går inte in i projekt där vårt engagemang är för litet. Ambitionen är att jobba storskaligt, så att vi kan påverka projektet i hög utsträckning, berättar Mats Löfling.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)