JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flextronics bildar affärsenhet för optik
Kontraktstillverkaren Flextronics bildar en ny affärsenhet kallad Photonics. Först ut blir USA, men Sverige är nästa fläck på utvecklingskartan.
Avsikten med Photonics är att kunna erbjuda företag inom den optiska komponent- och nätverksindustrin hjälp med utveckling och produktion av fiberoptiska komponenter. Det man främst satsar på är kapslingstekniker för optiska komponenter samt test- och mätutrustning.

Photonics bildas med hjälp av det optiska kunnande som förvärvdes när Flextronics nyligen köpte amerikanska PPT, Photonic Packaging Technoloiges. PPT, som grundades för tio år sedan, är en konsultfirma med produktionstjänster för optoprodukter inom telekommunikation, test- och mätbranschen samt försvarsindustrin. Sammanlagt består teamet från PPT av tjugo ingenjörer och fyra doktorer.

Satsningen på den nya affärsenheten börjar i USA. Men Ron Keith, vice vd och ansvarig för Flextronics Photonics, avslöjar att nästa region blir Skandinavien. Närvaron av framgångsrika optoföretag med ökande produktionsbehov gör Sverige speciellt intressant.

- Idag har vi kompetens när det gäller skarvning av fiberoptik i kablar och kretsar och vi tillverkar även produkter med optiska anslutningar, säger Christer Persson, teknisk chef på Flextronics i Sverige.
- Nästa steg kommer att bli att öka kunnandet när det gäller själva tillverkningen av optiska komponenter.

På Flextronics i Sverige vill man dock inte uttala sig om när en sådan verksamhet kan sätta i gång.
- Redan idag söker vi ny personal med optisk kompetens, så det ligger inte i en alltför avlägsen framtid, säger Christer Persson. Detta är ett prioriterat område för oss, då antalet optorelaterade produkter växer snabbt.


Lisa Ringström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)