JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Medlemskap i PCI-SIG kostar skjortan

3 000 amerikanska dollar får ett företag betala för medlemskap i branschorganisationen PCI-SIG under år 2001. Detta bekymrar en del av medlemsföretagen, inte så mycket för egen del som med tanke på dem som inte anser sig ha råd med medlemskapet.
De senare årens tekniska framsteg har gjort det möjligt även för små företag med begränsade resurser att bygga kommersiellt gångbara PCI-produkter.

De har produkten, de har entusiasmen, men de har inte resurserna att betala medlemskap i branschorganisationen som ska förse dem med den standardspecifikation de behöver för att branschens produkter ska hållas kompatibla.

även om de små företagen skulle ha råd med medlemsavgiften, och därmed få tillgång till specifikationen och möjlighet att delta i specifikationsarbetet, så tar det stopp där.

En av de stora vinsterna med medlemskapet är möjligheten att delta i arbetsseminarier, utbildningar och konferenser. För ett litet företag kan både de direkta resekostnaderna och indirekta kostnader i form av produktionsbortfall vara alltför betungande.

Seminarier och information

Så går diskussionerna på PCI-SIG:s debattforum. Oron för att förlora kontrollen över PCI-utvecklingen verkar äkta både hos stora och små spelare. Ingen säger sig vilja ha en organisation där bara de stora företagen med de tjocka plånböckerna bestämmer standarden.

Ordförande Roger Tipley påpekar att 80 procent av medlemsavgifterna går till olika program som medlemsföretagen kan ha direkt nytta av, som arbetsseminarier med möjlighet att testa sina produkters interoperabilitet, teknisk stöd, samt information i form av allt från nyhetsbrev till konferenser. Resterande 20 procent av medlemsavgifterna går till arbetet med att ta fram och lansera nya specifikationer.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)