JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ger snabbt trådlösa prototyper
Konstruktör får tidig bild av färdig produkt

Stormpad från Windriver är en hårdvaruplattform för inbyggda system med webbkoppling. Med den ska konstruktörerna kunna komma igång tidigt i konstruktionsskedet av realistiska, trådlösa prototyper.
Windrivers första försök när det gäller trådlös hårdvara heter Stormpad, en hårdvaruplattform för inbyggda system med webbkoppling. Stormpad är en "web tablet" - ett svåröversatt ord som betyder "trådlösa enheter med webbkopplad skärm".

Tanken är att Stormpad ska snabba på utvecklingen av den här typen av inbyggda system, eftersom den ger möjlighet till snabba prototypbyggen. På det sättet kan både konstruktör och användare snabbt få en bild av den färdiga produkten.

Stormpad drivs med en processor som bygger på Strongarm-1110 från Intel. Den har 32 Megabyte flashminne och 32 Megabyte arbetsminne. Dessutom innehåller Stormpad drivrutiner, färgskärm, rörelsekänslig skärm och stereohögtalare. Färgskärmen är en 640 x 480 passiv 7,7-tumsskärm. Kommunikation sker med trådlöst lokalnät, 802.11b Ethernet, eller infraröd överföring, men även med Ethernet över kabel.

Med Stormpad bygger konstruktören sin produkt ovanpå Windrivers inbyggda operativsystem Vxworks, drivrutiner, en grafisk motor och ramverket Windstorm.

Stormpad har också Bluetooth-funktioner. Den fungerar tillsammans med Bluethunder, en utvecklingsmiljö med Bluetooth-specifika utvecklingsverktyg och protokollstackar. Den som köper Windrivers utvecklingsmiljö "Tornado For Internet Appliances Professional" får en Stormpad på köpet.


Torun Bager
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)