JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stor efterfrågan på VHDL-kurser
Ericsson har inte särskilt många interna kurser för hårdvarukonstruktion. Andra kursleverantörer, som Hardi Electronics och Realfast Education, rapporterar dock om full beläggning.
Efterfrågan på kurser inom VHDL är uppenbarligen stor. De två företag som dominerar på detta fält säger båda att verksamheten går bra eller rentav lysande.

- Vi hade behövt tio man till för att täcka efterfrågan, säger Lars-Eric Lundgren på Hardi Electronics.

- De flesta av våra kurser blir fullbokade, säger Stefan Sjöholm på Realfast Education.

Båda företagen driver ett flertal kurser inom VHDL och digital konstruktion, för såväl VHDL-nybörjare som mer erfarna konstruktörer. Kurserna är oftast en vecka långa. Båda har även kortare kurser specifika för enskilda kretsfabrikat.

Hardi ger sina kurser i Stockholm, Göteborg och Lund, samt i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Dessutom köper många företag interna kurser av Hardi, som då kan anpassas efter specifika behov.

Realfasts kurser ges i Stockholm och Lund, och dessutom på ett antal semesterorter kring Medelhavet.

- Medelhavskurserna är populärast, de brukar ta slut fortast, säger Stefan Sjöholm.

även Hardi har tidigare hållit kurser på semesterorter, men slutat med det bland annat eftersom "resebyråverksamheten" tog onödigt mycket tid.

Hardi är även svensk representant för ett antal konstruktionsverktyg. Men Lars-Eric Lundgren understryker att man på Hardis VHDL-kurs lär ut hela språket, inte bara delmängder specifika för olika verktyg.

- Vår senaste kurs, strukturerad VHDL för FPGA-konstruktion, har tagit tre manår att utveckla. Vi kanske inte får igen pengarna vi lagt ned, men vi tror oss ha gjort den mest avanc Han uppskattar att ungefär hälften av Hardis kursdeltagare
Han uppskattar att ungefär hälften av Hardis kursdeltagare kommer från Ericsson, och 20-25 procent är konsulter. Motsvarande siffror för Realfast är 30 procent Ericsson och 30 procent konsulter.

Kursutbuden finns på
www.hardi.se/training/index.html
www.realfast.se/rfe/index.htm


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)