JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips investerar i elektroniskt bläck

Philips siktar på att utnyttja elektroniskt bläck i skärmar för handhållen utrustning. En investering i amerikanska E Ink ger Philips exklusiva teknikrättigheter för vissa tillämpningar.
Elektroniskt bläck ger skärmar som är mer läsbara och dessutom energisnålare. Det menar Philips Components som tillsammans med amerikanska E Ink ska utveckla skärmmoduler baserade på elektroniskt bläck för handhållen elektronikutrustning. Philips räknar med att bli det första elektronikföretaget att kommersialisera pionjärföretaget E Inks teknik. Utvecklingen av kommersiella produkter ska påbörjas senare i år. Först ska en prototypskärm tas fram. E Ink står för utvecklingen av de elektroniska bläckskikten, som Philips sedan ska integrera med bakplan av aktiv matris-typ och drivkretsar. - Vi hoppas ha skärmar klara i mitten av 2003, men ännu har inget definitivt leveransdatum spikats, säger E Ink-chefen Russ Wilcox. Hur mycket Philips har investerat i E Ink har man inte avslöjat. Allt det holländska företaget säger är att man vill stärka E Inks forsknings- och utvecklingsprogram för att på så vis påskynda det kommersiella förverkligandet av företagets slutliga mål - elektroniskt papper. Att det rör sig om en betydande investering råder det dock inget tvivel om. I utbyte mot sin investering får Philips rättighet att globalt tillverka och sälja skärmmoduler baserade på E Inks teknik för handhållen utrustning. Och för vissa tillämpningar såsom exempelvis digitala personassistenter och elektroniska böcker får Philips exklusiva rättigheter under viss tid.


Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)