JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk bevismotor kör hårt på Dac
Med hjälp av en jättesatsning på mässan Dac, Design Automation Conference, vill svenska Prover Technology på allvar etablera sig som ledande leverantör av formella konstruktionsvekrtyg på den stora USA-marknaden.
- Vi ska vara bland dem som syns bäst på hela Dac. Alla som kommer dit ska veta att vi är det ledande företaget inom bevismotorer, säger Staffan Klingvall, Provers marknadschef.

Prover gör så kallade bevismotorer, programvara för formell verifiering av exempelvis elektronikkonstruktioner. Närvaron på Dac är företagets största enskilda marknadssatsning någonsin.

- Vi har en stor monter, designad av de bästa monterbyggarna. Och vi kommer att ha mycket folk i montern, och massor av saker att visa upp.

Staffan Klingvall bubblar av optimism när han pratar om mässan. Men några detaljer om vad montern ska innehålla eller vad som ska presenteras vill inte berätta. Därtill är kundrelationerna alltför känsliga. Gissningsvis finns dock en rejäl produktlansering med i bilden, liksom offentliggörandet av ett eller flera samarbeten med ledande leverantörer av konstruktionsverktyg.

Till skillnad mot de flesta andra utställare på Dac så vänder sig Prover lika mycket till de andra utställarna som till besökarna. För att bevismotorerna ska komma till sin rätt så måste de integreras i andra verktyg så att de hamnar rätt i konstruktörernas flöde. Så företagets primära kunder är i praktiken de andra utställarna. Man har idag etablerade samarbeten med bland andra svenska Telelogic och med FPGA-jätten Xilinx.

- Vi har också två-tre andra samarbeten på gång, med andra företag i USA av samma kaliber som Xilinx, säger han.

Förra året köpte halvledarjätten Intel en del av bolaget. Man öppnade också kontor i USA. Det är främst personalen där som håller i Dac-satsningen.

- Man kan tycka att vi borde ha gjort det här tidigare. Men det är först nu som vi har en organisation på plats i USA som kan hantera en så stor satsning, säger Staffan Klingvall.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)