JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tusentals tittare på Tycos turné

Någonstans i Norden rullar just nu en långtradare målad i kontaktdonsjätten Tycos färger, fylld av förbindningstekniska produkter. Långtradaren stannar på strategiskt valda platser, och på varje ställe har i snitt ett hundratal intresserade personer kommit på besök.
- åh fasen. Har ni såna där också? Det visste jag inte.
 
Ungefär så låter en av de vanligaste kommentarerna från besökarna i Tycos långtradare. Vilket inte är utan avsikt - just bredden på sortimentet är en av företagets viktigaste konkurrensfördelar, och något man med stolthet visar upp på turnén.
 
Långtradaren är också bred. När den parkerats kan sidorna skjutas ut så att totalytan blir 100 kvadratmeter, vilket är tillräckligt för ett 30-tal.
 
Färden började i ålborg i Danmark vid mitten av mars, tog sig genom Sverige i april och fortsatte in i Finland i maj. Turnén avslutas i Norge med final i Oslo i början av juni. Totalt besöks 44 orter, varav 15 i Sverige.
 
- Vi har i genomsnitt ett hundratal besökare i snitt på varje ställe. I Göteborg och Västerås hade vi betydligt fler men Stockholm var lite av en besvikelse, säger Christer Thibblin, vd för Tycos nordiska verksamhet.
 
Tyco är ett jättestort företag, störst i världen på passiv elektronik och faktiskt ett av världens 50 största företag alla kategorier, sett som marknadsvärde. Omsättningen förra året var strax under 30 miljarder dollar, varav elektronik utgjorde en tredjedel. Kontaktdon och andra produkter för förbindningsteknik dominerar förstås, och bland företagets drygt 30 varumärken är onekligen AMPs kontaktdon mest kända. Men även överspänningsskydd och reläer är viktiga produkter.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)