JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Omvandlare för alla

Utbudet av spänningsomvandlare är större än någonsin. Konstruktörerna frågar dock främst efter standardmoduler som kan ge korta utvecklingstider.
Här är hela listan, 50 kB
Marknadsnyckeln presenterar totalt 27 tillverkare av DC/DC-omvandlare för kretskortsmontage. Både moduler och enskilda kretsar finns med i översikten.

Möjligheten att hitta en omvandlare som passar borde vara ganska stor, marknadsnyckeln uppvisar en oändlig mängd av kombinationsmöjligheter. Tabellen speglar dock inte hela utbudet, av utrymmesskäl kan endast större produktfamiljer presenteras.

Moduler och monolitiska kretsar finns i varsin tabell, de sistnämnda på nästa uppslag. Den stora variationsrikedomen till trots är standardmoduler det som ökar mest.

Standardmoduler går fortast att integrera i lösningen och ger kortare utvecklingstid. Detta efterfrågas speciellt inom telekommunikation, det tillämpningsområde som växer absolut snabbast.

Fri luft räcker

Numera har de flesta omvandlarna hög verkningsgrad, oftast mellan
80 och 90 procent. Det medför att flertalet omvandlare inte har behov av fläktar eller andra kylningsanordningar, utan klarar sig med kylning via den fria luften.

Hålmontering är fortfarande vanligast för spänningsomvandlare, endast ett fåtal varianter i tabellen är ämnade för ytmontering. Omvandlare med en effekt högre än 15-20 W är så pass stora och tunga att hålmontering fortfarande är ett betydligt enklare alternativ.

Allt fler konstruktörer efterfrågar dock ytmonterade omvandlare, så dessa kommer förmodligen att blir fler i de lägre effektklasserna.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)