JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kombinera DSP-kärna med Arm

Det har blivit lättare att kombinera DSP-kärnor från Improv med processorkärnor från Arm på samma krets.
I många tillämpningar, inte minst inom kommunikation, behövs både digital signalbehandling och konventionell processorkraft. Hittills har det varit tämligen komplicerat att kombinera dessa två på samma chips, men tack vare en gemensam ansträngning av DSP-kärnföretaget Improv och processorkärnbolaget Arm så ska det bli betydligt enklare.
 
Företagen har skapat en konstruktionsmiljö där DSP-kärna Jazz och kärnor av typerna Arm7 och Arm9 kan implementeras på samma krets, och kommunicera via Amba, Arms kretsinterna buss. Miljön stöder en processorkärna och upp till tre DSP-kärnor. Utdata från miljön blir syntetiserbar VHDL-kod, som kan implementeras i en FPGA eller en asic.
 
Tillämpningsprogrammet för Armkärnan kan köras på realtidsoperativsystemet VxWorks från Wind River. Motsvarande tillämpningsprogram för Jazzkärnan körs utan operativsystem, men kommunicerar med VxWorks genom ett applikationsgränssnitt (API).
 
Improv har en liknande lösning med processorkärnor från Mips. även Arm har andra lösningar för att få in DSP-funktionalitet i konstruktionerna.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)