JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två testgiganter vill bli en

Teradyne vill köpa Genrad för att bredda sitt sortiment av testutrustning för elektronikindustrin. Förhoppningen är att köpet ska vara klart innan årsskiftet.
Amerikanska Teradyne har kommit överens med Genrad om att köpa företaget. Nu är det upp till Genrads aktieägare och amerikanska myndigheter att säga sitt om den planerade affären.

Tillsammans med Agilent tillhör de två företagen världens tre största inom automatisk testutrustning. Om köpet går i lås kommer Teradyne att stärka sitt produktsortiment inom framförallt kretskorts- och funktionstest.

- De två företagen kompletterar varandra bra. Båda har produkter inom områden som den andra inte täcker, säger Jürgen Sedlacek, vd på Kontest, som säljer Genrads produkter i Sverige.

Han är också mycket positiv till att Genrads vd, Robert Dutkowsky, blir ansvarig för Teradynes framtida kretskorts- och inspektionsdivision, eftersom det är inom detta område som Genrad är starkt.

- Jag ser positivt på sammanslagningen om den blir till. Den borde också vara intressant för våra kunder eftersom man får ett breddare sortiment, säger Jürgen Sedlacek.

Genrad tillverkar i dagsläget produkter för elektronikproducerande företag inom processverifiering och inspektion. Processverifiering innebär att man kontrollerar att rätt komponenter hamnat på rätt ställe, medan inspektion både kan innebära test av att produkten fungerar ensamt samt i en infrastruktur. Företaget har omkring 1 200 anställda.

Teradyne har nära tio gånger fler anställda samt har en särställning på världsmarknaden vad gäller komponenttest. Företaget levererar dessutom utrustning till både tillverkare och operatörer.


Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)