JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Små TFT-skärmar för bilisten

Sanyo lanserar nya TFT-skärmar i ett mindre widescreen-format som förhoppningvis ska GPS-navigera bilföraren eller underhålla barnen bak i bilen.
Den asiatiska skärmjätten har tagit fram ett nytt sortiment av tunnfilmstransistorskärmar, TFT, i ett mindre format kallat wide view. Skärmarna finns i storlekarna 8, 7 samt 5,8 tum.

- De passar bra för både GPS-navigering och filmvisning i baksätet på bilen. Skärmarna är speciellt utformade för att passa dvd-filmer, säger Daniel Aspeskär på Martinsson Elektronik, Sanyos svenska representant.

Han hoppas att TFT-skärmarna i det mindre formatet ska locka besökare från bland annat fordonsindustrin och representanter inom medicinsk elektronik.

Tål både kyla och värme

Skärmarna möter bland annat bilindustrins krav på temperaturtålighet och klarar temperaturintervallet -30 °C till +85 °C. Då det inkommande solljuset kan vara mycket starkt i en bil, har de dessutom en ljusstyrka på 360 candela eller mer. De kan fås med analogt färggränssnitt eller med inbyggt drivkort för komposit videosignal.

Skärmarna kan beskådas i monter C04:48, som tillhör Martinsson Elektronik.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)