JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kaxig nystart på mobilkretsar

Det brittiska innovationsbolaget Icera fick nyligen nära 100 miljoner kronor i riskkapital. Företaget ska göra kretsar för mobil kommunikation, men vill inte prata om tekniska detaljer.
Att ett utvecklingsbolag i halvledarbranschen lyckas få loss 100 miljoner kronor i riskkapital är i dessa dagar en nyhet i sig själv. Men grundarna, Stan Boland och Simon Knowles, vill inte berätta särskilt mycket om den teknik bolaget jobbar med. Klart står dock att man ska konstruera halvledare för mobil kommunikation och bygga upp ett utvecklingscenter i Bristol inom ett par månader. Någon tillverkning ska man dock inte ägna sig åt.

Det stora intresset kan delvis förklaras av att grundarnas förra bolag, Element 14, på kort tid lyckades ta fram ett minimalt chipset för DSL-kommunikation byggt på en egen processorarkitektur. Element 14 köptes sedan av Broadcomm för 6 miljarder kronor, och investorerna hoppas förstås på en upprepning av den sagan.

Till Icera har grundarna även rekryterat Alteras förre europachef Nigel Toon som marknadschef och som tekniskt ansvarig finns Steve Allpress med en bakgrund på Lucent, Bell Labs och Broadcom.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)