JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hanterar alla USB-aktiviteter

Med Atmels nya USB 2.0-processor kan man avlasta resten av systemet genom att all mjukvara för att styra USB ryms i kretsen. Dessutom blir det enklare för konstruktörerna som slipper utveckla egen programvarustack.
Bakom namnet AT43USB370 döljer sig Atmels nya hjälpprocessor för USB 2.0. Kretsen klarar av att hantera alla USB-aktiviteter utan att systemprocessorn behöver gripa in. Något som Atmel anser sig vara först med. Drivrutiner specifika för tillämpningen kretsen ska användas till kan skrivas via ett ANSI C-kompatibelt programmeringsgränssnitt.

- Det som gör kretsen verkligt attraktiv är att den döljer all komplexitet med traditionell USB-design, vilket gör att produktutvecklarna kan koncentrera sig på sina tillämpningar utan att behöva lära sig USB på detaljnivå, säger Jeff Gao, marknadschef för USB-produkter på Atmel i ett pressutskick.

Dubbel RISC
AT43USB370 har en 32-bitars arkitektur med dubbla risc-kärnor, inbyggd USB-värdstack, hub-driver och grundläggande byggblock för USB-drivrutiner. Den kan därför även användas i en USB-hubb utan att ytterligare drivkretsar behövs.

Dubbel RX och TX FIFO-buffring garanterar maximal datahastighet i USB:s samtliga överföringstyper (control, isosynchronous, bulk och interrupt). Processorn kan också växla mellan värd- och funktionsläge i realtid, vilket innebär att den till exempel kan användas i en skrivare som både vill kunna kommunicera med en dator och en digitalkamera.

Kretsen har en 100-bens TQFP-kapsel. Priset ligger på 4,89 dollar i kvantiteter om 10 000 eller mer, och finns tillgänglig nu. Atmel har även ett komplett utvecklingspaket för kretsen, inklusive referenskonstruktion.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)