JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PLATSANNONS: Vill du skydda Sverige genom att utveckla teknik?
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Säkerhetspolisen skyddar Sveriges hemligheter och den centrala statsledningen och vi motverkar spionage, extremism och terrorism. Vill du vara med och utveckla de system som används för att skydda Sverige? Nu söker vi utvecklare till våra system inom underrättelseinhämtning. Sök ett arbete där du är med och gör skillnad.

Ort: Solna
Sista ansökningsdag: 2023-08-20
Referensnummer: 2023-5649

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
För att skydda Sverige mot hot och angrepp krävs teknik och smarta lösningar som du ska vara med och utveckla. I den här rollen får du arbeta tillsammans med Säkerhetspolisens operativa verksamhet för underrättelseinhämtning och utifrån deras behov och din expertkunskap utveckla system som används inom bland annat kontraspionage och kontraterrorism. Du ansvarar för kvalificerad utveckling från start till leverans.

Genom att omsätta verksamhetens behov och krav till smarta lösningar kommer du tillsammans med teamet av andra tekniker att utveckla nya system som används av poliser, spanare och annan operativ personal. Era produkter har direkt påverkan på aktuell och viktig informationsinhämtning till ärenden som rör Sveriges säkerhet.

Hos oss arbetar du i mindre team med stora friheter kring teknikval och arbetsmetoder där dina idéer är nyckeln till att driva tekniken framåt. Uppdraget är varierande med både längre och kortare projekt och uppgifter som också kan ändra fokus beroende på omvärldsläget. 

Förutom nya lösningar kommer du få möjlighet att vidareutveckla befintliga produkter och arbeta med kontinuerliga förbättringar. Du kommer också vara med i förstudier, omvärldsbevakning, framtagning av prototyper och koncept varvat med gemensam utveckling av arbetsmetoder enligt agila principer.

Din placering är i Solna, men både in- och utrikesresor kan förekomma i tjänsten.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 

 • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet som utvecklare
 • Erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling
 • Erfarenhet av flera olika programmeringsspråk så som Python, JavaScript, Matlab

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande: 

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom t ex datavetenskap, elektronik, teknisk fysik eller inbyggda system
 • Kunskap inom 4G, 5G och LTE
 • Kunskap inom radio
 • Kunskap och erfarenhet av sensorteknik
 • Kunskap och erfarenhet av CAD/CAM
 • Arbetslivserfarenhet från t ex IoT, telecom, automotive, tillverkningsindustrin
 • Erfarenhet av realtidssystem, datornätverk, datatransmission eller signalbehandling
 • Erfarenhet av C/C++utveckling inom inbyggda system
 • Erfarenhet av realtidsoperativsystem
 • Erfarenhet av konstruktion inom elektronik och kretskort
 • Erfarenhet av styr- och reglerteknik
 • Erfarenhet inom optik, ljud och akustik
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsklassad verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta enligt agila arbetssätt och i utvecklingsprojekt


Det här är kollegan vi söker

Du är en initiativtagande person som självständigt driver ditt arbete framåt och med stort teknikintresse följer du utvecklingen och vill vidareutvecklas inom området. Noggrannhet utmärker dig och du arbetar på ett strukturerat och metodiskt sätt.

Många av systemen som behövs för att möta verksamhetens behov kräver speciallösningar och du behöver vara uppfinningsrik, lösningsfokuserad och gilla tekniska utmaningar för att trivas med uppdraget.

Då mycket av arbetet sker i team och i nära samarbete med den operativa verksamheten är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra för att tillsammans hitta lösningar. 

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och förmåner
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 45. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida sakerhetspolisen.se. 

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-08-20.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. 

Ansökan sker via vår hemsida sakerhetspolisen.se

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)