JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den 27 mars i år var en märkesdag för den svenska teknikbranschen. Då lämnade regeringen med stöd av miljöpartiet in en lagrådsremiss, som i praktiken innebär en helomvändning i svensk invandringspolitik. För första gången på över 30 år får Sverige en teknik- och tillväxtvänlig invandringspolitik.

Sedan 70-talet har den svenska linjen i princip varit att den som kommit hit för att arbeta fått nobben. Undantag har efter byråkratisk kölhalning kunnat medges, men bara temporärt; den maximala tiden som arbetstillstånd har kunnat beviljas är 4 år. Oavsett hur välbehövd personen i fråga har varit, har han eller hon obönhörligen slängts ut efter det.

Den absurda situationen har blivit allt värre de senaste åren. I takt med att intresset för tekniska studier minskat bland svenska studenter har andelen utländska ökat. Enligt högskoleverkets senaste statistik är 20 procent av studenterna på grundnivå utländska; på masterprogrammen kommer hälften från andra länder. Men en stor del av dessa, de som kommer från länder utanför EES (EU+Efta) har i princip varit förbjudna att ta jobb i Sverige.

I själva verket tror jag att situationen är långt värre än vad högskoleverkets statistik visar. Min uppfattning är att svenska studenter i betydligt mindre utsträckning väljer krävande ämnen som matematik eller lågnivåprogrammering. Mitt eget företag anställer personer med intresse och fallenhet för just maskinnära programmering. När vi startade för 10 år sedan byggde vi till stor del vår rekrytering på examensarbeten. Toppåret 2001 fick vi in över 160 exjobbsansökningar. Sedan dess har siffran dalat betydligt. Men vad värre är: andelen ansökningar från

EES-studenter har gått ned ännu mer. Under sista kvartalet 2007 fick vi in 18 ansökningar totalt. Hur många av dessa kom från Sverige eller något annat EES-land? Noll!

Vi erbjuder givetvis gärna exjobb till en duktig indisk eller kinesisk student. Men om tycke uppstår och vi vill erbjuda anställning måste vi med dagens regler låta honom eller henne först åka hem igen, för att därefter personligen inställa sig på svenska ambassaden i New Delhi eller Beijing. Utgången av prövningen är givetvis oviss; i teorin måste jag som arbetsgivare bevisa att den typen av kompetens jag söker inte står att uppbåda inom hela EES-området. Och även om vi är framgångsrika gäller arbetstillståndet i högst fyra år.

Att den amerikanska teknikbranschen är så framgångsrik beror till stor del på att den just till så liten del är amerikansk. Med en invandringspolitik av svenskt snitt hade USA exempelvis aldrig fått Yahoo – grundaren Jerry Yang kommer från Taiwan – eller Google – Sergey Brin kommer från Ryssland.

Med det nya förslaget får Sverige en invandringspolitik som, åtminstone på pappret, är minst lika liberal som den amerikanska.

Tack för det, regeringen och miljöpartiet!

 

Niklas Rudemo

Vd för Virtutech AB

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)