JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vem åker med vem?

Jan Tångring:
Vem åker med vem
Linkedin är en fönsterutsikt över parkeringsplatsen Elektroniksverige. Tänk på det innan du accepterar min vänskap på Linkedin. 

LINKÖPINGS UNIVERSITET HAR en gigantisk parkeringsplats. Den som har ett kontor med utsikt över den parkeringsplatsen har ett informationsövertag av ett visst slag.

Den kan hålla koll på vilka som går in i vilka bilar. Vilka som brukade åka tillsammans. Vilka som åker ensamma. Vilka som börjar åka tillsammans.

En parkeringsplats kan synas vara en blek utsikt. Men här finns information att hämta, om intresse finns för andras relationer.

Rektorn för Linköpings universitet råkar ha utsikt över parkeringsplatsen och berättar det gärna. Men det är en tillfällighet. Jag började skriva denna text innan jag visste detta.

I FREDAGS UPPTÄCKTE Elektroniktidningen ett intressant svenskt företag inom självkörande bilar, som ingen av oss pinsamt nog hört talas om förut.

Det man gör i ett sådant läge numera är att logga in på Linkedin.

Artikeln är tidigare publicerad i magasinet Elektroniktidningen.
Prenumerera kostnadsfritt!

Linkedin – webbens utsiktsplats över parkeringsplatsen Elektroniksverige.

Du får inte bara veta vad företaget gör, vilka som jobbar där, och var de kommer ifrån. Du får också veta vilka som är deras kontakter.

Det blev fina spaningsfynd i fredags. Företaget hade rutinerad personal. Och en rolig reklamfilm.

OCH TITTA! DE känner tydligen det här andra heta självkörningsföretaget som jag just skickade frågor till.

Och de känner den här killen som ska bygga en gigantisk batterifabrik i Sverige. Logiskt i och för sig – självkörningsbilarna kommer att vara batteribilar.

Hm. Batterikillen känner i sin tur den här killen som bygger serverhallar med solceller på taket. Oväntat. Men också logiskt – någonstans måste ju bilbatterier som tappat lite sug ta vägen. Finns kanske ett uppslag till en nyhet här?

MEN VARFÖR KÄNNER DE den här RISC-V-pionjären? Här klarar vi inte av att lägga pusslet utan att bli extremt spekulativa – det vore i och för sig trevligt om Nvidias dominerande självkörningsdatorer fick en svensk parallellkärna som konkurrent.

Okej, de är bara kontakter på Linkedin. Bara vänner, som det brukar heta. Det finns inget sätt att veta att de verkligen har något riktigt kuckilur på gång.

Men kom ihåg det, när du accepterar min och andra journalisters vänskap på linkedin – vi ser vilka ni åker tillsammans med!

T r e v l i g   s o m m a r !

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)