JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Test och Mat

Dansk T&M-distributör öppnar Sverigekontor

Den 1 februari öppnade GOmeasure ett kontor i Göteborg. Tidigare har den svenska marknaden bearbetats från Danmark. Företaget säljer bland annat mikrofoner, ljudanalysatorer och EMC-instrument liksom maskiner för laserbearbetning.

En nätverksanalysator för 6G

För lite drygt två år sedan lanserade Rohde & Schwarz en ny generation nätverksanalysatorer med topprestanda. Nu kommer två modeller i ZNA-familjen som klarar frekvenser upp till 50 GHz respektive 67 GHz.

För 5G, radar och satellitkommunikation

Spektrum- och nätverksanalysator liksom kabel- och antenntestare plus inbyggd kalibrator – Fieldfox klarar de flesta förekommande mätuppgifter på rf-området. Nu kommer en modell av det handhållna instrumentet för 5G inklusive massiv mimo, carrier aggregation och frekvenser upp till 54 GHz.

Fyra smarta bänkinstrument

Smart Bench Essentials består av en vågformsgenerator, ett labbaggregat, en bänkmultimeter och ett oscilloskop som alla har samma gränssnitt. Instrumenten passar bland annat mindre tillverkande företag och i undervisningen på universitet enligt Keysight.

Saab samlar EMC-verksamheten i ny lokal

För två år sedan slogs Saabs verksamhet inom EMC- och miljöprovning ihop med dotterbolaget EMC Services. Nu flyttar hela verksamheten med 26 anställda till en gemensam lokal i Mölndal, utanför Göteborg.

Generell PXI-matris med hög bandbredd

Industrins högsta bandbredd för en generell PXI-matris. Så lanserar Pickering Interfaces sina två nya switchkort som har upp till 70 MHz bandbredd och finns med en konfiguration på 16x8 eller 32x8 portar.

Rf-moduler för 5G-test

Det är ofta ont om plats på fabriksgolvet, ett faktum som Anritsu tagit fasta på med två nya testproukter. Det handlar om en rf-modul med 24 portar och ett frekvensområde upp till 6 GHz plus ett chassi med plats för en modul.

Lödpenna med Risc V-processor

Lödpennan håller temperaturen, begränsar strömuttaget, vänder LCD-skärmen för vänsterhänta, och mycket mer. Allt styrt via en Risc V-krets på 108 MHz som även kontrollerar USB-gränssnittet – jo, den strömmatas via USB-C. Vad mer den kan? Det bestämmer du – skriv din egen app!

Testhouse breddar med PIM-test

PIM-testning används för att hitta bland annat mekaniska fel och dåliga kontakter i kablage och andra passiva komponenter i mobilnäten. Testhouse Nordic tar nu in PIM-testare från svenska Kaelus i sortimentet.

Första SMU:n från Rohde

Tyska Rohde & Schwarz adderar en ny typ av instrument i sitt utbud, så kallade Source Measure Units (SMU). Instrument som kan generera ström, spänning och last (resistans), men också mäta storheterna. SMU:er används bland annat för att testa halvledarkomponenter och batterifunktioner.

NI hos CN Rood

Test- och mätjätten NI har lagt om försäljningsstrategin på senare tid. De egna kontoren har bantats kraftigt till förmån för externa distributörer. I Sverige och Norden axlar nu CN Rood rollen som teknisk distributör.

För mekatronik och kraft

Korsa en digital minnesskrivare med ett oscilloskop så blir det en Scopecorder, Yokogawas instrument för bland annat krafttillämpningar och mekatronik. Den senaste generationen erbjuder bland annat dubbelt så stor bandbredd, fler bitar och en pekskärm.

Fjärde generationens datainsamlingskort från Linköping

En ny arkitektur i kombination med ny mjukvara gör att Teledyne SP Devices senaste datainsamlingskort ADQ32 passar i instrument för bland annat ögonundersökningar, masspektroskopi och distribuerad fibermätning.

Ett oscilloskop för testsystemet

DS8000-R är ett fyrkanaligt oscilloskop från kinesiska Rigol utan skärm, knappar och vred, det är framförallt tänkt för rackmonterade testsystem. Det går att synkronisera upp till 128 instrument vilket ger 512 kanaler.

Slår ihjäl störningar från elnätet

RI 4195 är ett filter från Göteborgsföretaget Ranatec designat för att släppa igenom strömmen samtidigt som det undertrycker störningarna från elnätet. Kunderna är både ackrediterade testhus och företag som har egna testkammare.

En vektorsignalgenerator för 5G och wifi 6E

SMM100A från Rohde & Schwarz kan genera signaler för alla 5G-band men också för wifi 6E och andra trådlösa kommunikationsstandarder. Instrumentet har en maximal bandbredd på 1 GHz och ett frekvensområde upp till 44 GHz.

Uppgraderat testinstrument för radar, sonar, lidar och ultraljud

I Hybridnetbox finns två, fyra eller åtta matchade kanaler för att generera stimuli och sedan digitalisera och samla in responsen. Instrumentet kommer från Spectrum och nu adderar företaget åtta förbättrade modeller för test av bland annat radar, sonar, lidar och ultraljudsprodukter.

Handhållen nätverkare för 26,5 GHz

ZNH är en tvåports-nätverksanalysator som klarar komplett S-parameteranalys upp till 26,5 GHz. Instrumentet från Rohde & Schwarz är handhållet och kan bland annat användas för felsökning av kablar och antenner i fält.

Rise tar fram EMC-guide för solcellsanläggningar

Det byggs all fler solcellsanläggningar på både villatak och som fristående kraftverk. Dock är det inte ovanligt att de förutom el också producerar elektromagnetiska störningar. Forskningsinstitutet Rise vill därför ta fram en vägledning för hur installationerna ska göras så att problemen minimeras.

Tio gånger noggrannare EMC-skanning

Ungefär samma pris men tio gånger bättre. Så beskiver Pendulum Instruments den nya familjen EMC-skannrar som utvecklats av dotterbolaget Detectus.

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)