JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Elektroniktidningen kommer framöver att ges ut av ett nystartat förlag, grundat av fem av tidningens nyckelmedarbetare. Det är innebörden av ett avtal som träffats idag.

- Vårt koncept passar bättre i ett litet förlag än i ett stort. Och vi är fulla av tillförsikt - den svenska elektronikbranschen har börjat växa igen och andas optimism efter några tuffa år, säger Elektroniktidningens chefredaktör Adam Edström.

Det är han som tillsammans med sälj- och marknadschef Fredrik Söderberg och redaktörerna Anna Wennberg, Per Henricsson och Jan Tångring startar det nya förlaget.

- Vi har fått tydliga signaler från både läsare och annonsörer att de i ökad utsträckning vill ha mer nyheter på webben och mer featureartiklar i papperstidningen. Vi kommer därför att i augusti relansera vår webb samtidigt som tidningen blir ett månadsmagasin i A4-format. Vi är övertygade om att förändringarna blir uppskattade, säger Adam Edström.

- Styrelsen för Ekonomi & Teknik, där Ingenjörsförlaget ingår, har fattat ett strategiskt beslut att avyttra Elektroniktidningen. Jag är glad över att vi nått denna överenskommelse, säger Christer Björkin, vd på Ekonomi & Teknik Förlag.

Med en upplaga på 15 400 exemplar och en räckvidd enligt Orvesto Näringsliv 2005 på 20 000 läsare är Elektroniktidningen Sveriges ledande tidning för elektronikkonstruktörer och andra elektronikproffs, en marknadsposition man haft sedan starten 1992.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)