JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Med hjälp av asynkron teknik ska nystartade Achronix få upp klockhastigheten i programmerbar logik över 1 GHz samtidigt som effektförbrukningen blir lägre än i dagens kretsar.
– Vi har visat prototyper som klockas i mer än 650 MHz och vi kommer att bryta 1 GHz-vallen under andra kvartalet 2006, säger Rajit Manohar som är en av grundarna till Achronix Semiconductor i ett pressmeddelande.

De första produkterna, som går under namnet Ultra, ska komma under andra kvartalet nästa år men New Yorkbaserade Achronix har inte lämnat några detaljer kring antalet grindar eller effektförbrukning. Klockfrekvensen ska dock ligga mellan 700 MHz och 1,2 GHz.

Enligt ett annat pressmeddelande från i juli har företaget licensierat fyra patent från Cornell University där Rajit Manohar bedriver forskning kring asynkron kretsteknik.

Achronix kretsar har ett synkront gränssnitt men arbetar asynkront. Företaget har förutom hårdvaran även tagit fram ett verktyg som tar synkrona konstruktioner och överför dem till den asynkrona FPGA:n.
Provkretsarna är tillverkade i en vanlig CMOS-process på 180 nm men planerna är att gå över till en 90 nm-process vilket åtminstone ger en fördubbling av prestanda, enligt företaget.

Achronix ska också att ta fram en strålningshärdig version kallad Xtreme med något lägre klockhastighet med som tål temperaturer från -260 grader Celsius upp till +130 grader Celsius.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)