JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rfid-pris till laxomat och kylkontroll
Laxbutiken och Skånemejerier står som vinnare av Guldtaggen 2005. Priset delades ut i går i samband med seminariedagen Rfid Norden i Kista Science Tower.
Fjolårets bästa nordiska rfid-projekt korades igår. Men det blev inte ett projekt som hyllades, utan två.  Laxbutiken och Skånemejerier fick dela på förstapriset, Guldtaggen 2005, när branschföreningen Rfid Nordic och Mentor Communications delade ut priset. Bland de tio nominerade i tävlingsbidragen fanns företag och organisationer från såväl industrin som handel- och tjänstesektorn.

–    Vi tycker att det känns fantastiskt spännande att få vara med i framkanten och prova ny teknik för att uppnå försäljningsökningar. Det är inte varje dag man får vara med och skriva historia, säger Christer Lagnell, ägare av Laxbutiken.

Det var i mars förra året som Christer Lagnell öppnade världens första Laxomat. Det handlar i princip om en kiosk, som man får tillträde till om man drar ett fungerande kreditkort i kortläsaren vid ytterdörren. Kyldiskens varor är försedda med rfid-brickor som innehåller all för kunden viktig information. Debitering sker automatiskt med kreditkortet, varvid ytterdörren öppnas igen.

Skåmemejeriet fick i sin tur utmärkelsen för att under fjolåret ha infört ett system, Bioett Systemet, som kontrollerar temperaturen i produktionskedjan.

–    Det känns mycket motiverande att få motta detta pris. Som andramejeri i Sverige måste man alltid anstränga sig lite mer. Med den här lösningen har vi kontroll på våra produkters kvalitet hela vägen", säger Kaj Grenrud på Skånemejerier.

Detta var första gången Guldtaggen delas ut. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och stimulera affärsnyttan med rfid-teknik.

Anna Wennberg

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)