JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IM-föreningen med i Vinnovas strategigrupp
IM-föreningens vd Lena Norder och Elfas vd Bo Lindqvist kommer att representera elektronikleverantörerna i Vinnovas arbete med en elektronikstrategi.
- Vi ringde Vinnova och frågade om vi fick vara med i strategiarbetet, och de sa ”självklart”. Så gick det till, berättar Lena Norder, IM-föreningens vd.

Hon kommer själv att delta i Vinnovas arbetsgrupp. I referensgruppen ska Bo Lindqvist delta, som förutom att vara vd för Elfa därtill är styrelseledamot i IM och ordförande för IM-sektionen EKL, Elektronikkomponentleverantörerna. Vinnova har bjudit in en rad personer från industrin och branschen till dessa grupper.

Lena Norder är mycket positiv till Vinnovas strategiarbete, och menar att det är viktigt att få upp elektronikbranschen på myndigheternas radarskärmar.

- Elektronik ingår i så många produkter och branschen är så horisontell att den ibland blir lite anonym. Just därför är initiativet så värdefullt, säger hon.

Vinnova ska redovisa sin strategi till näringsdepartementet den 15 maj.

- Visst är det ont om tid, men det är bara att acceptera och försöka göra det bästa av situationen, säger Lena Norder.

IM-föreningen har cirka 100 företag som medlemmar, verksamma som leverantörer inom elektronik och automation.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)