JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 24 september 2020 VECKA 39
Svenska Virtutech är först med att kunna simulera Freescales inbyggnadsprocessor med dubbla kärnor, som ännu inte finns i produktion. Genom att låtsas vara MPC8641D ger Virtutecs simulator Simics programutvecklarna möjlighet att testa sin kod så att den är färdig i samma stund som de första kretsarna kommer från fabriken.
Simics är ingen avlusare i klassisk mening, utan en deterministisk simulator, komplett för såväl hård- som mjukvara och tillhörande nätverk.

Med Simics går det att simulera hela processorn och felsöka i källkoden. Till skillnad från en hårdvaruemulatorer kan man backa programmet när man hittar ett fel. Det gör det enklare att förstå vad som orsakade felet.

Just felsökning blir många potenser svårare när man har dubbla kärnor som har flera trådar igång samtidigt vilket gynnar Simics.

Virtutech släppte nyheten om MPC8641D på Embedded Systems Conference i San José, som pågår nu.

Företaget passade samtidigt på att berätta att branschjätten Wind River, som utvecklar verktyg, operativsystem och IP för inbyggda system, använder Simics för att snabbare få fram nya produkter. Wind River använder Simics förmåga att simulera hårdvara vilket gör det möjligt att använda Wind Rivers omodifierade verktyg innan hårdvaran finns.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)