JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Japanskt fokus vid blyfrihetsdagar i Malmö

Blyfria erfarenheter från japanska företag är ett av dragplåstren för konferensen IPC/Soldertec i Malmö 25-27 april.
Med två månader kvar till RoHS-direktivets ikraftträdande avhåller den internationella produktionsorganisationen IPC sitt europeiska seminarium IPC/Soldertec i Malmö under tre dagar, 25-27 april. Hittills har drygt hundra personer anmält sig, och därtill 21 utställande företag. Fokus ligger förstås på blyfri produktion, och deltagarna har möjlighet att ta del av erfarenheter från Japan.

- Det var japanerna som började med blyfritt, och de har nu 5-6 års erfarenhet som många i Skandinavien kan ha nytta av i implementeringen av RoHS, säger Lars Wallin på IPC Europa.

På konferensen kommer de japanska elektronikföretagen Hitachi och Matsushita att finnas representerade, liksom Malcom och Senju Metal som gör utrustning och material för elektronikproduktion.

Bland svenska höjdpunkter märks Erik Bergum från Polyclad i Perstorp som ska berätta om ersättningsmaterial för det vanliga mönsterkortsmaterialet FR4.

Mer information finns på www.ipc.org/lfmalmo (länk).


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)