JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 4 augusti 2020 VECKA 32
ImageOm ett år, den 17-18 april 2007, blir det premiär för en kombinerad konferens och mässa kring EMC, ESD och elsäkerhet. Bakom arrangemanget som är förlagt till Svenska Mässan i Göteborg och fått namnet E3 2007 finns EMC-profilen Ulf Nilsson.
– Vi kände att det fanns ett behov av en konferens. Det har diskuterats under lång tid men ingen har orkat eller kunnat. Men sen fick Dan Wallander för sig att vi skulle ordna något och jag var inte sen att hoppa på, säger Ulf Nilsson som delar sin tid mellan konsultbolaget EMC Services och Just Event som drivs av Dan Wallander. Han ger bland annat ut tidningen E3 Magazine.

Konferensen, som också får en mässdel, ska liksom tidningen täcka in det tre områdena EMC, ESD och elsäkerhet, därav namnet E3.

– Men det ska inte vara en akademisk konferens även om vi ska försöka få hit forskare också. Tanken är att folk ska träffas, prata, knyta kontakter, lära sig mer och ha roligt, säger Ulf Nilsson.

Och det är inget fel på målsättningen. Arrangörerna hoppas på 350 deltagare och åtminstone 25 utställare. För att inte utställningshallen ska ligga öde kommer kaffet att serveras där liksom buffélunchen.

Det blir tre parallella spår på konferensdelen. Ett för EMC, ett för ESD och ett för elsäkerhet.

– Det är tre olika ämnen även om det finns några gemensamma nämnare som jordning och överspänningsprovning.

Arrangörerna vill nu ha in konferensbidrag och sista dag för det är satt till den 30 juni. Tanken med fördragen är att de ska ha en inriktning som passar praktiserande ingenjörer. Rena produktpresentationer är dock bannlysta.

Faller allt väl ut är Ulf Nilsson och Dan Wallander inte främmande för att göra E3 till en regelbundet återkommande konferens och mässa.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)