JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
Bilelektronikföretaget Mecel säljer divisionen Engine Systems med kontor i Åmål. Köpare är en av Mecels grundare, Jan Nytomt, som tänker driva företaget vidare i egen regi. Återstoden av Mecel ska bli ett renodlat Autosar-konsulthus.
Mecel, ägt av bilelektronikjätten Delphi, har två divisioner i Sverige - Engine Systems i Åmål och Automotive Systems i Göteborg. Från den 1 juli ska Engine Systems stå på egna ben, ägt av Mecelgrundaren Jan Nytomt. Namnet blir Mecel Engine Systems AB, och alla divisionens anställda erbjuds jobb i det nya företaget.

- För Mecel Engine Systems innebär transationen en fokusering på kundbasen inom förbränningsmotorer för tillämpningar inom industri och fordon, samt för tillhörande marknader för elektronik, mjukvara och system, skriver Mecel ABs vd Kent Eric Lång i ett pressmeddelande.

Enligt Lång gör delningen det möjligt för företaget att bättre utnyttja sin tekniska expertis för att växa och investera mer, utan intern konkurrens om resurserna.

För återstoden av Mecel, det som idag är divisionen Automotive Systems i Göteborg, blir effekten en mindre, men mer anpassad organisation, hävdar företaget. Fokuseringen på standarden Autosar för mjukvaruarkitektur i bilar ska bli tydligare.

- Vi vill bli ett ledande systemhus för mjukvara, integration och experttjänster när Autosar-standardiseringen får fullt genomslag, skriver Kent-Eric Lång.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)