JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 24 januari 2020 VECKA 04
ImageYtterligare en riskkapitalist ger sig nu ut på jakt på den skandinaviska teknikmarknaden. Det är brittiska Pond Ventures som letar entreprenörer eller uppstartsbolag med behov av riskvilliga pengar.
– Vi skiljer oss från de flesta andra riskkapitalister genom att ha kontor både i Europa och Silicon Valley, säger Mike Gera på Pond Venture Partners.

–Många startupföretag ägnar flera år åt att bli stora i det egna landet och börjar sen expandera. Vi satsar globalt direkt och då brukar Silicon Valley vara en viktig del i strategin.

Pond har en ny fond på 150 miljoner dollar där större delen återstår att investera och företaget vill därför utvidga jaktmarkerna till Skandinavien. Hittills har man huvudsakligen investerat i Storbritannien men spridda skurar har även nått bland annat Spanien, Tyskland och Danmark.

Pond tänker dock inte öppna något kontor i Sverige.

– Vi har ett nätverk från de företag vi redan investerat i och vi vill gärna göra investeringarna i Skandinavien tillsammans med en lokal riskkapitalist, säger Mike Gera.

I motsats till många andra riskkapitalister gör Pond såddfinanisiering då det bara finns en idé, men företaget kan också gå in i nästa skede när det behövs några miljoner.
Innan man gör en investering hårdtestas affärsidén.

– Vi sätter oss ned med entreprenören och frågar vilka fem drömkunder han har. Sen ordnar vi möten med dessa.

Högst upp brukar kunder från Silicon Valley komma, därefter asiatiska kunder och på tredje plats europeiska. Om dessa möten faller ut väl investerar Pond sedan i företaget.

– Vi är starkast på trådlös kommunikation, både hårdvara och programvara men vi investerar även i halvledarteknik, både analog och digital. Ett annat område som är intressant är nätverk i hemmen, säger Mike Gera.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)