JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA-soldater kan få RFID under huden
Amerikanska Verichip vill testa sina egenutvecklade inopererbara RFID-chips på amerikanska soldater. Om testet görs så lovar företaget att det ska bli helt frivilligt.
Verichip har utvecklat ett RFID-chips stort som ett riskorn, tänkt att opereras in under huden på människor. Företagets styrelseordförande Scott Silverman vill gärna testa tekniken på amerikanska soldater, och har enligt webbtidningen Techweb diskuterat frågan på flera möten med högt uppsatta chefer inom USAs flotta och flygvapen.

Varje implantat har ett unikt 16-siffrigt krypterat id-nummer som enligt företaget enbart ska kunna läsas av de för ändamålet utvecklade RFID-läsarna. Ska informationen kommas åt krävs därtill såväl inloggningsnamn som lösenord. Systemet har ingen strömmatning och de enskilda RFID-implantaten kan inte spåras utan de speciella RFID-läsarna, hävdar företaget.

Om testerna med soldater blir av så får de själva välja vilken information som läggs in. Minimum kan vara namn och telefonnummer, men även mer speciell information som exempelvis allergier eller andra medicinska data kan komma ifråga. I förlängningen kan även mer känslig information som synpunkter på organdonation eller begravningsönskemål bli aktuella.

Implantatet har godkänts för användning på människor av den amerikanska myndigheten FDA, Food and Drug Administration. Verisign ägs av Applied Digital, som är stor leverantör av militär materiel till de amerikanska väpnade styrkorna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)