JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina kan fördubbla Rotakorn
Komponentmäklaren Rotakorn tänker börja sälja mer i Kina. Vd Peder Olausson tror att Kina på sikt kan stå för halva företagets omsättning. Ett första steg är att anställa en kinesisktalande säljare.
- Många av de överskottspartier av komponenter vi köper upp har vi svårt att hitta avsättning för här i Skandinavien. Men i Kina finns ett stort behov. Framför allt gäller det överskott av komponenter från mobiltelefontillverkning i Baltikum och Ungern, säger Peder Olausson, vd på komponentmäklaren Rotakorn.

Han konstaterar också att en hel del kunder i vår del av världen inte tycker att överskottskomponenter är fullt likvärdiga med komponenter från normala kanaler trots att kvaliteten kan vara densamma.

- I Kina har man en annan inställning. Där bryr man sig inte om varifrån komponenten kommer så länge den håller rätt kvalitet, säger han.

Företaget har därför inlett en fokuserad satsning på ökad försäljning till Kina. Ett första steg var att anställa en kinesisktalande säljare, civilekonomen Xiang Xia. Hon kommer att vara stationerad på företagets kontor i Åtvidaberg och får snart sällskap av fler kinesiskkunniga, om satsningen slår väl ut.

- Fungerar det som jag tror så blir det kanske 3-4 personer snart, och då står Kina för omkring 50 procent av omsättningen, säger Peder Olausson.

Totalt har Rotakorn idag 6 anställda säljare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)