JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Distributör vill ha RoHS i USA
En enhetlig lagstiftning som liknar RoHS, och som gäller över hela USA. Det efterlyser distributören Newark Inone, som ingår i Farnell.
Kalifornien har infört sin egen variant av RoHS-lagstiftningen, och andra stater är på väg att göra likadant. Alla är på något sätt ”RoHS Light”, med förbud för något eller några av de ämnen som ingår i europeiska RoHS, och varierande krav på efterlevnad.

Den här situationen gillas inte av Newark Inone, Farnells amerikanska dotterbolag. Företaget vill ha en federal lagstiftning, och argumenterar för en sådan på sin hemsida.

- Ökande och varierande delstatliga regler orsakar redan onödigt mycket arbete för elektroniktillverkare och distributörer som måste hålla ordning och följa dem alla. Ska vi behöva vänta tills vi har 50 delstatslagar i 50 smaker innan vi får en nationell standard för industrin? frågar han retoriskt i ett pressmeddelande.

Han påpekar också att såväl Kina som Korea har föreslagit RoHS-lagar som harmoniserar med EUs bestämmelser, för att kunna fortsätta exportera i minst lika hög grad som tidigare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)