JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hett kring bränsleceller på KTH
Från måndag till onsdag i nästa vecka ska nya steg tas mot framtidens bränsleceller. Då samlas världens ledande bränslecellsforskare och entreprenörer i Stockholm för att diskutera de senaste rönen inom området.
Evenemanget Nordic PEM Fuel Cell Conference 2006 går av stapeln i nästa vecka – 25 till 27 september – på KTH Campus i Stockholm. Här ska debatteras hur man på olika sätt ska kunna förverkliga framtidens bränsleceller.

–    Det satsas årligen mellan 30 och 38 miljarder kronor på bränslecellsforskning i världen, varav fordonsindustrin står för mer än tre fjärdedelar, säger Göran Johansson på Volvo i ett pressmeddelande.

Bränsleceller ses främst som ett miljövänligt alternativ för olja och kol, men de kan också täcka nya behov i form av nya produkter och ny design av befintliga produkter.

–    En av de produkter som kommer tidigast är så kallade APUer. Det är bränsleceller som genererar el till hjälpsystemen i lastbilar, till exempel klimatanläggningar och lyftanordningar. Lastbilar med APUer behöver inte ha motorn på när de står stilla för att generera el. Det blir tyst och ger mindre koldioxidutsläpp, säger Göran Johansson.

Göran Johansson är välkomsttalare på konferensen och koordinerar konferensprogrammet under måndagens förmiddag.

Nordic PEM Fuel Cell Conference 2006 organiseras av den statliga miljöstiftelsen Mistras bränslecellsprogram i samarbete med det nordiska forskarnätverket Nordic Fuel Cell Net.

Se länk för konferensprogrammet
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)