JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imsys skaffar finsk distributör
Svenska Imsys styrkretsar ska nu spridas till Baltikum, Ryssland och Finland med hjälp av finska distributören Fintronic.
Det beror enligt Imsys på en växande efterfrågan österifrån.

– Vi har ett drygt tiotal kunder i regionen, varav två i Novosibirsk, berättar Roger Sundman, en av företagets grundare.

Imsys satsar på försäljning just nu. I februari öppnade man kontor i Dallas och Sunnyvale.

– Vi har kvar kontoren i USA och säljandet rullar på. Vilka det är som köper kan jag inte nämna av konkurrensskäl, säger Roger Sundman.

– Men vi jobbar bland annat med ett amerikanskt Nasdaqföretag med en avancerad tillämpning avseende tidssynkronisering med vår nya krets, IM3200.

Nätverksprocessorn IM3200 släpptes för en månad sedan .

– Vårt kommunikationskort Snap säljs på i stort sett alla marknader, Kina, Japan, Nordamerika, Europa, Sydamerika och Sydafrika. Tillämpningarna är allt från flygburen kartering, industriell automation, medicinska instrument till att räkna myror , säger Roger Sundman.

Fintronic har funnits sedan 1974 och distribuerar allt från antenner till kompilatorer — de sistnämna från svenska IAR. Fintronic tillhör AE-gruppen (Advanced European), som gick in på Europartners topp tio-försäljningslista i år.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)