JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Giab köper Elektrotryck
Först nu går Giabs vd Kenneth Eriksson ut och bekräftar att företaget köper Elektrotryck. Investeringen är långsiktig och målet är att växa på sikt.
–    Jag tror att det kan gå riktigt bra för Elektrotryck i framtiden. Det är ett företag med djup kunskap i mönsterkortsteknik, säger Kenneth Eriksson, vd på Giab, till Elektroniktidningen.

Några nerdragningar är det inte tal om i detta läge.

–    Nej, vi har inga tankar på att dra ner. Nu handlar det i stället om att se till att ta hand om kunderna och bygga vidare på den kunskapen som företaget har.

I och med köpet får Elektrotryck en ny vd, Michael Grundström. Han kommer närmast från Giabs IT-företag TCM.

–    Vi investerar i företaget och vill ha en vd som vi känner bra. Hela ledningen kommer inte att bytas ut däremot, utan förblir i princip intakt.

I dagsläget är Kenneth Eriksson inte villig att titta bakåt och analysera varför Elektrotryck hamnat i ekonomiska och strukturella problem. Enligt konkursförvaltaren Anders W Bengtsson på Nova uppgick Elektrotrycks tillgångar till 15 miljoner vid konkursen, medan skulderna låg på 25 miljoner – en obalans på minus 10 miljoner alltså.

–    Det har varit tuffa förhandlingar men de ekonomiska problem som bolaget brottats med är nu lösta och vi kan titta framåt, säger Kenneth Eriksson.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)