JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stigande råvarupriser slår igenom på mönsterkorten
Amerikanska Viasystems höjer priset på sina mönsterkort med 5 procent. Företaget motiverar beslutet med stigande råvaru- och energipriser.
– Vi har sett priset på koppar, råolja, guld och silver stiga till rekordnivåer. Visserligen har vi arbetat aggressivt med att minska våra kostnader för att minska inverkan på våra kunder. Vi har letat alternativa leverantörer och alternativa material men eftersom materialet utgör cirka halva kostnaden är det omöjligt att helt kompensera för ökningen. Vi måste därför överföra en del av de ökande kostnaderna på våra kunder, säger Viasystems vd David M. Sindelar i ett pressmeddelande.

Företaget har därför höjt priset på sina mönsterkort med 5 procent i genomsnitt. Den exakta höjningen beror på materialsammansättningen i den specifika produkten.

Viasystems är världens 17:e största mönsterkortstillverkare och omsatte 465 miljoner dollar i fjol. Företaget har numera enbart fabriker i Asien medan det finns konstruktions- och supportcentra i Amerika och Europa. Företaget sysselsätter cirka 18 600 personer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)